Mickeycupcakes.png

Benodigdheden:

Een scherp mesje

Een tandenstoker

Een lekker smeerseltje (pindakaas, choco, confituur, ...)

Een deegrol of iets dat als deegrol werkt (fles bvb)

Een weegschaaltje

Wat water om fondant aan elkaar te lijmen

1.

Voorbereiding

De cupcakes die iets te hoog gerezen zijn in de oven, kan je iets platter maken door het hoedje eraf te snijden. Smeer er vervolgens iets op wat je lekker vindt: confituur, choco, pindakaas, ... Als het maar plakt! Dit moet niet mooi zijn, dat komt later vanzelf!

Rol de rode, zwarte en witte fondant uit met een deegrol en steek uit elke kleur twee rondjes uit met de meegeleverde uitsteker. Voor de zwarte rondjes prikken we rondom gaatjes en vervolgens maken we boogjes door de tandenstoker te gebruiken zoals op foto 4 en 5. Leg de rondjes op de besmeerde cupcake en probeer zoals op de zesde foto met kommetje van je handpalm een mooie afronding te maken. Je smeersel zal zich vanzelf verdelen op de cupcake.

2.

De witte cupcakes

Neem twee balletjes van ongeveer 8g zwarte fondant. Neem één balletje en verdeel dit in 3 balletjes: één grote en twee kleintjes. Het grootste balletje wordt het hoofd van Mickey, die duw je best plat met iets egaal. De kleine balletjes voor de oren kan je met je vingers platduwen naast het hoofd. Doe dit opnieuw op de andere cupcake met het andere balletje van 8g. Natuurlijk wordt één van deze twee Mickeys een Minnie! Neem een beetje rood en rol het tot een worstje. Duw het plat en plooi de uiteinden naar het midden (foto 6). Neem nog een mini stukje en plooi dit over het midden, dat is het midden van de strik. Met een tandenstokers kan je nog plooitjes maken voor een extra effect (foto 8).

 

4.

De rode cupcakes

Op de rode cupcakes gaan we schoentjes zetten. Voor Mickey is het eenvoudig: neem ongeveer 5g gele fondant per schoen en maak er langwerpige balletjes van zodat ze op schoentjes lijken. Neem twee mini stukjes geel, rol ze tot een balletje en duw er een putje in (foto 3). Plak deze op de schoenen.

Voor Minnie kleven we eerst wat witte stippen op de rode fondant. Neem opnieuw ongeveer 5g gele fondant en maak er 'dikke driehoeken' van (foto 6). Maak een inkeping van beneden naar boven zoals foto 7. Dit is niet eenvoudig, maar probeer zeker met verschillende hulpmiddeltjes! Je pink, een rietje, de achterkant van de grip van je mes, ... Snij een hoekje uit de schoen om een hakje te krijgen (foto 8). Als de schoentjes klaar zijn, mogen ze op de cupcake met de stippen.

 

3.

De zwarte cupcakes

Voor Minnie gaan we een grote strik maken. Neem ongeveer 8g rode fondant en maak er een balletje van. Duw hem wat plat en rol hem uit tot een strook (foto 2). Plooi de uiteinden naar binnen en vouw er een klein stukje rond voor het midden (foto 4). Vervolgens kan je met kleine stukjes witte fondant stippen plakken. Kleef de strik bovenop de cupcake.

Voor Mickey gaan we voor een uitdaging in snijden. Probeer zo goed mogelijk zijn broek te snijden uit rode fondant! Tip: de onderkant lijkt op een hartje. Daarna kan je met twee balletjes wit, die je wat langer maakt, de twee witte knopen maken en op de broek kleven.

 

IMG_20200426_185104_edited.jpg

Hoe zien jouw cupcakes eruit? Deel ze op social media en vergeet me niet te taggen. Ik ben super benieuwd!