Prinsessencupcakes.png

Benodigdheden:

Een scherp mesje

Een lekker smeerseltje (pindakaas, choco, confituur, ...)

Een deegrol of iets dat als deegrol werkt (fles bvb)

Een weegschaaltje

Wat water om fondant aan elkaar te lijmen

1.

Voorbereiding

De cupcakes die iets te hoog gerezen zijn in de oven, kan je iets platter maken door het hoedje eraf te snijden. Smeer er vervolgens iets op wat je lekker vindt: confituur, choco, pindakaas, ... Als het maar plakt! Dit moet niet mooi zijn, dat komt later vanzelf!

Rol de beige fondant uit met een deegrol en steek er zes rondjes mee uit met de meegeleverde uitsteker. Leg de rondjes op de besmeerde cupcake en probeer zoals op de foto met kommetje van je handpalm een mooie afronding te maken. Je smeersel zal zich vanzelf verdelen op de cupcake.

2.

Belle

Rol 10g gele fondant uit en steek er zoals op foto 1 een groot deel van een cirkel uit. Vervolgens kan je met een scherp mesje bovenaan een hartvormige boog uitsnijden (foto 2). Kleef dit met water op de cupcake. Lijkt het te klein? Vrees niet, trek het gerust wat uit, Callebaut fondant scheurt minder snel.

Rol twee kleine stukjes geel uit tot een worstje. Het ene kan je platter rollen om onderaan te plakken, het andere kan je als fijn worstje bovenaan het kleed kleven.

Neem een heel klein bolletje rode fondant. Maak er een lang worstje van door ze tussen je handen te wrijven. Maak ze met je vingers platter, of met de deegrol. Vervolgens rol je het op zoals op foto 6. Kleef het roosje op het kleed. Werk af met een geel fijn worstje als ketting door eerst een klein bolletje te maken en het dan tussen je vingers tot een rolletje te rollen. 

3.

Sneeuwwitje

Rol 20g blauwe fondant uit en haal er met de uitsteker bijna een volle cirkel uit. Maak met de achterkant van een mes een inkeping in het midden (foto 2). Vervolgens haal je uit de bovenkant met de uitsteker nog een klein stukje eruit. Kleef dit met water op de cupcake.

Maak een klein geel rolletje en maak het in het midden iets smaller, bvb. met de achterkant van je mes. Kleef dit onderaan op het blauwe deel. Neem vervolgens twee stukjes blauw en maak ze zo groot als twee kleine knikkers (foto 4). Met kleine stukjes rode fondant gaan we de details maken: maak eerst een bolletje, rol ze dan wat langwerpiger uit en maak de uiteinden fijn. Plak dit op de blauwe bolletjes (4x). Kleef dan de mouwtjes op het kleed (foto 7).

4.

Doornroosje

Rol de donkerroze fondant uit en haal er met de uitsteker een bijna volle cirkel uit. Snij eventueel recht af bovenaan en maak met de achterkant van je mes drie inkepingen zoals op foto 2. Vervolgens neem je de lichtroze fondant en rol je ze uit. Haal er een deel uit met de uitsteker zoals foto 3. Probeer met je mes en je handen de vorm te maken zoals foto 4 en kleef ze onderaan op de cupcake. Je kan bvb beginnen met het uitsnijden van een hoek bovenaan in het midden.

Vervolgens rol je opnieuw lichtroze fondant uit en steek je uit zoals foto 5. Je moet dit stukje nu zowel bovenaan als onderaan vormgeven, zodat het wordt zoals foto 6. Dit is een uitdaging in snijden! Het bovenste deel kan je ook met de uitsteker doen. Voor het onderste is een mes het makkelijkste.

Werk af met een beetje geel door een ketting te maken.

5.

Ariël

Meng 4g blauwe fondant met 4g gele fondant. Tadaa! Groen! Rol de groene fondant uit en haal er zoals op foto 1 een deel van een cirkel uit. Snij dit bovenaan recht in een wijde hoek en kleef het op de cupcake (foto 2).

Om een reliëf aan te brengen kan je een tool gebruiken zoals op foto 3, maar het werkt met eender wat, bvb tandenstoker, mesjes, een pen, een lepeltje, ... Wees creatief!

Rol een beetje groen uit tot een smal worstje en breng het aan bovenaan het groene deel zoals je kan zien in foto 6.

Vervolgens meng je 2g donkerroze en 2g blauw zodat je paars krijgt. Maak er twee kleine bolletjes van en duw ze platter. Maak dan een hoekje met je vingers zodat je foto 7 bekomt. Maak inkepingen met een mes zodat je echte schelpjes krijgt en kleef ze op de cupcake. 

6.

Elsa

Voor Elsa gaan we van start met wit. Maak een balletje, vervolgens een langer worstje en rol het plat zodat je ongeveer een vorm hebt zoals op foto 1. Frul een beetje aan de bovenkant zodat het dunner wordt en op franjes lijkt. Kleef het op de cupcake (foto 2). Vervolgens rol je ongeveer 8g blauwe fondant uit en haal je er een deel van een cirtkel uit (foto 3). De bovenkant ga je ook een deeltje afronden (foto 4). Kleef dit net onder de franjes wit en vorm het hoe jij het mooi vindt. Maak inkepingen zoals een corset (foto 6) en neem nog een stukje blauw. Vorm het tot een worstje met smalle uiteinden en kleef het onderaan (foto 7). Je mag dit ook intussen een beetje platter duwen. Ten slotte kan je het afwerken met de bijgeleverde suikersneeuwvlokken en een beetje wit voor de ketting. De suikertjes kan je ook vastkleven met water.

7.

Assepoester

Neem ongeveer 8g blauwe fondant en haal er een groot deel van een cirkel uit (foto 1). Snij bovenaan af tot een buste (foto 2) en kleef op de cupcake. Neem twee kleine bolletjes blauw en vorm ze in je handen tot kegeltjes (foto 3). Dus ze plat en maak er inkepingen in met de achterkant van een mes of een tandenstoker (foto 4). Werk af met een bolletje tussenin en breng wat reliëf in de buste van het kleed door met de achterkant van een mes een inkeping te maken (foto 5). Neem een beetje zwart om een mooie ketting te maken.

IMG_20200426_181936_edited.jpg

Hoe zien jouw prinsessen eruit? Deel ze op social media en vergeet me niet te taggen. Ik ben super benieuwd!